Informatică

Informatică

“Cine se scoală de dimineață departe ajunge!”

Acesta este motto-ul profesorilor de informatica din Colegiul National “Gheorghe Tițeica”. Acesta este gândul cu care îşi pregătesc elevii, încă de la cele mai mici clase: cine are acces la informațiile potrivite, la timpul potrivit, se va putea bucura de succes pe parcursul întregii vieți.

Chiar daca domeniul IT este unul dintre cele mai bine cotate, reușita este condiționată de o educație timpurie, de o dezvoltare personală destul de spartanică, de un sprijin acordat învaţăceilor atât din partea familiei cat si a cadrelor didactice. De aceea, membrii catedrei de informatică îşi canalizează energia înspre formarea la elevi a unui bagaj de cunoștințe riguros, diversificat, care sa constituie baza dezvoltării personale si profesionale ulterioare.

Colectivul este format din patru profesori titulari, toți cu gradul didactic I si cu dorința de a le transmite elevilor pasiunea pentru disciplinele predate: Informatica, TIC, cursuri opționale variate, adaptate vârstei şi aptitudinilor elevilor. În Colegiul National “Gheorghe Tițeica” ființează, pe lângă orele cuprinse in programul școlar, si alte oportunităţi de formare: centru de examinare ECDL, academie locală CISCO, academie Microsoft, centru de performanţă.

Noțiunile studiate sunt aplicate in cadrul proiectelor inițiate de profesorii de informatică sau desfășurate in parteneriate cu alte catedre. In acest context utilitatea parcurgerii unui traseu educațional in care disciplinele IT ocupa un loc important in pregătirea noilor generații este de netăgăduit. Iar rezultatele nu întârzie să apară: la concursurile de profil, liceul nostru este mereu în frunte, atât in ceea ce privește implicarea cadrelor didactice, cât si premiile obținute de elevi.

Vă veți întâlni cu următorii profesori:

  • Bărbulesu Anca Diana – profesor titular, grad didactic I
    • instructor CISCO, Microsoft, Oracle, Java
    • coordonator programe Junior Achievement şi “Salvați copiii”
    • coordonator centru județean de performanţă
  • Crețescu Rodica Angelica – profesor titular, grad didactic I
  • Roman Mihaela Eugenia – profesor titular, grad didactic I
  • Șerban Otilia Ramona – profesor titular, grad didactic I

Concursuri

1. Olimpiada de informatică

2. Olimpiada de informatică aplicată

3. NetAcad

4. Google Code In

5. Evaluare în educație

6. InfoEducație

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 × 4 =

Skip to content